Mont Ventoux 2018

Fysio Sport & Therapie ondersteunt ook in 2018 de tocht naar de top van de Mont Ventoux. Met 10 collega’s zorgen we ervoor dat iedereen deze uitdaging gaat halen. Dit jaar is er naast het fietsen ook de mogelijkheid om de berg op te wandelen. De opbrengst gaat dit jaar naar Loket Sportief als onderdeel van Stichting Omnisportief Tilburg.

Fysiosport-mb op Mont Ventoux 2018Stichting Omnisportief Tilburg is een stichting die zich vooral richt op mensen met een fysieke beperking en /of chronische aandoening. Wij organiseren diverse beweegactiviteiten onder deskundige begeleiding. Hierbij moet u denken aan sporten in de zaal van de Drieburcht, bewegen in het water, fitness, handbiken en wandelactiviteiten.

In 2018 gaan we met een project “Loket Sportief” starten. Wij werken hierbij samen met diverse disciplines van het Medisch Centrum Beethoven (huisarts, fysiotherapie, diëtiste, thuiszorg, oefentherapie). Cliënten die bij  één van de behandelaren komen, kunnen het advies krijgen om meer te “moeten” bewegen. Denk hierbij aan mensen met overgewicht, gewrichtsklachten, diabetes, passiviteit etc. Ze krijgen een zogenaamd “beweegrecept” mee.

Stichting Omnisportief Tilburg begeleidt deze mensen gedurende 2-3 maanden. Er wordt een persoonlijke intake afgenomen, testen gedaan en  diverse sportvormen aangeboden.  Na het traject worden de testen herhaald en een “blijf-beweegadvies” gegeven, indien nodig. Zowel het project “Loket Sportief“ alsook de beweegactiviteiten willen we graag betaalbaar houden voor de deelnemers. Daarom organiseert Stichting Omnisportief Tilburg op 12 mei 2018 een sponsor fiets-wandeltocht naar de toppen van de Mont Ventoux, waarbij de opbrengst volledig gaat naar Loket Sportief.

De sportievelingen bestaan o.a. uit ca. 15 mensen met een beperking/aandoening. Denk hierbij aan mensen met hersenletsel, MS en reuma. Daarnaast fietsen vrienden, familieleden en bekenden mee. De totale groep is ongeveer 80 personen groot. Diverse therapeuten van Fysio Sport & Therapie ondersteunen de deelnemers tijdens deze mooie en zware  tocht. Het filmpje van onze fietstocht “Mont Ventoux 2017” is te zien op onze website www.omnisportief.nl.

Wilt u meer weten, stuur dan een mailtje naar: